Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

14 - 2
Öxabäckshallen
3 december 2009
19:30

IBK 7-Härad

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBK 7-Härad

Ord som Intensitet, fart, spänning, karaktär, kamp, inställning och frenesi brukar ofta passa in i sammanhanget när man inom idrottens värld talar om ett derby. Men ingen regel utan undantag. Något som de 220 personer som bänkade sig i Öxabäckhallen för att bevittna matchen mellan IBK Tygriket och IBK 7-Härad säkerligen kan gå i god för.

I ärlighetens namn var det aldrig ens någon match. Det som bjöds på var egentligen en sextio minuter lång transportsträcka fördelad på tre akter. Där hemmalaget i och för sig visade prov på inställning som hette duga till en början. Men denna dalade i samma takt som målen trillade in i bortalagets bur.

Vad som var mest anmärkningsvärt var den håglöshet som 7-Härads spelare visade upp redan under uppvärmningen. Visserligen ligger laget hopplöst sist i tabellen och självförtroendet är säkerligen därefter. Men att sätta käppar i hjulen för lokalkonkurrenten borde vara en tändvätska som kan få den mest falnade lågan att börja brinna igen. I Tygrikets omklädningsrum var man åtminstone säkra på att en mycket tuff uppgift väntade då både revanschsugna och poängtörstande boråsare skulle äntra planen. Men av detta blev det intet. I ärlighetens namn var det pinsamt att skåda. Sådan klasskillnad får inte förekomma på den nivån de båda lagen trots allt för tillfället befinner sig. Det är helt enkelt inte bra för sporten i sig.

Sedan måste man även sända en medlidande tanke till de tappra själar som trots allt härdar ut och inte överger sitt sjunkande skepp till lag. För även om man på håll följt den senaste tidens negativa skriverier i lokalpressen angående innebandys vara eller icke vara i Borås trakten, så kunde man inte för sina ögon föreställa sig att det skulle vara så illa. Kräftgången startade egentligen redan för två säsonger sedan, då 7H med dunder och brak degraderades från division I. Laget repade dock nytt mod förra säsongen och var långt om länge inblandade i toppstriden. Onekligen var detta enbart ett luftslott som fullständigt har raserats den gångna hösten.

Därmed tror säkerligen många att man i Tygrikets nejder gnuggar sig om händerna och njuter av 7H´s söndring och fall. För trots allt är ju skadeglädjen den enda sanna om man skall tro på visa ord. Fast någon skadeglädje är det inte tal om från Tygrikets sida. Visserligen gråter väl sällan en tygriketspelare när 7H förlorar, men det råder ändå en slags hatkärlek lagen emellan. För innebandyns utveckling i Sjuhäradsbygden är det bra med två likvärdiga föreningar som triggar varandra i kampen om den ledande positionen. Dessutom är matcherna lagen emellan alltid något som spelarna ser fram emot lite extra. Därför får man hoppas att innebandyn i Borås kommer på fötter igen och åter tar upp denna kamp.

Till sist...
Eftersom halva säsongen nu är avverkad kunde det passa sig med en liten summering av det rådande läget.

I toppen huserar som förväntat både Göteborg, Vänersborg och Östra. Absolut inget konstigt med detta. Dessutom börjar även Stenungsund att röra på sig efter en något trevande inledning. Förmodligen är det dessa fyra lagen som det kommer stå emellan framåt sluttampen. Kanske kan även någon av de båda överraskningslagen Skövde och Floda också blanda sig i leken, men oftast brukar nykomlingar inte riktigt stå pall hela vägen ut. Hur det blir med den saken återstår att se. Båda lagen har ändå gjort en imponerande höstsäsong. I mellanskiktet återfinns Lerum och Tygriket. Två lag som kanske har något högre potential men som inte riktigt har hittat det rätta flytet. Båda lagen har dock mycket rutin att plocka fram, vilket givetvis är värdefullt när saker och ting börjar ställas på sin spets framåt senvintern. Till bottenskiktet hör numera nykomlingen Barnarp som startade serien oerhört starkt. Lagets flyt har dock mattats av ordentligt och Barnarp lär få slåss med näbbar och klor för sin överlevnad. Marstrands säsongsutveckling har varit raka motsatsen till Barnarps. Laget började mycket illa men har börjat varva upp mot slutet. Laget besitter en hel del kvalité och kommer med all säkerhet ställa till det för många lag framöver. Ett annat lag som besitter kvalité är nästjumbon Pixbo som så här långt får anses som en stor negativ överraskning. Kanske är det avsaknaden av några rutinerade stöttepelare som de unga talangerna kan luta sig emot som gör att laget halkat efter poängmässigt. Potential finns det åtminstone gott om i Pixbos unga lag. Sist och allra minst har vi så 7H som redan nu kan börja planera för nästkommande säsong i division III.

Sedan är det som sig brukligt är, på sin plats att ta ut ett All-star lag så här i halvtid. Sedan är givetvis åsikterna om vilka som bör ingå i en sådan kreation lika många som antalet spelare i serien. Men något i den här stilen skulle det ändå kunna se ut:

Målvakt: Anders Nilsson, IBK Vänersborg

Förstafemman:
Högerback: Nicklas Johansson, IBK Vänersborg
Vänsterback: Peter Jacobsson, IBF Göteborg
Center: Rikard Alexandersson, IBF Göteborg
Högerforward: Joakim Örneflo, IBF Göteborg
Vänsterforward: Andreas Johansson, IBK Vänersborg

Andrafemman:
Högerback: Christoffer Hald, Skövde IBK
Vänsterback: Martin Johnsson, Stenungsunds IBK
Center: Niclas Larsson, Stenungsunds IBK
Högerforward: Magnus Tillander, Stenungsunds IBK
Vänsterforward: Gustaf Ihrman, Östra SK Jönköping

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - IBK 7-Härad 14-2 (8-0, 3-0, 3-2)

1-0 Viktor Nydén (Fredrik Johansson)
2-0 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
3-0 Peter Kristensson (Björn Andersson)
4-0 Viktor Nydén (Kristoffer Arvidsson)
5-0 Mikael Laurén (Peter Kristensson)
6-0 Mikael Laurén (Peter Kristensson)
7-0 Mikael Laurén (Peter Kristensson)
8-0 Tommy Gunnarsson (Jesper Sunnerås)
9-0 Andreas Ljunggren (Tommy Gunnarsson)
10-0 Dag Brodén (Fredrik Johansson)
11-0 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
12-0 Martin Andersson (Andreas Ljunggren)
13-0 Mikael Laurén (Fredrik Johansson)
14-0 Martin Andersson (Jesper Sunnerås)
14-1
14-2

Skott: 32-17
Publik: 220
Utv: TT99 1x2, 7H 6x2, 1x5

Hôven
*** Larre
** Piitan
* Terry
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 3 2 5
Peter Kristensson 1 1 3 0 4
Björn Andersson 1 0 3 0 3
Martin Andersson 1 2 0 0 2
Viktor Nyden 1 2 0 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 1 0 2
Jesper Sunnerås 1 0 2 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

tis 9 mar 2010, 19:30 IBK 7-Härad - IBK Tygriket 99 2 - 22